• +31 (0)164 - 247 758
  • info@stsamenwerken.nl

Over ons

Zorg voor jezelf!

Heb je moeite met dingen  regelen, ben je eenzaam, kost het je moeite  om jezelf een doel te stellen, heb je telkens weer problemen met instanties, heb je angst ergens op af te stappen, vindt je het moeilijk om voor jezelf op te komen, om nee te zeggen, kun je ’s ochtends je bed niet uitkomen, weet je niet hoe je een gezonde maaltijd kunt bereiden, heb je schulden of vindt je het moeilijk om zelfstandig te zijn?
Allemaal problemen die het moeilijk maken om  mee te kunnen doen in de samenleving, problemen die er misschien voor zorgen dat het steeds maar niet lukt om werk te vinden en te behouden, problemen die uitzichtloos lijken… Herken je deze dingen, misschien kan Stichting Samen Werken je helpen!

Met onze trajectbegeleiders en werkleiders kun je Samen Werken om je problemen te overwinnen en zelfredzaam te worden. Daardoor wordt het makkelijker voor je om deel te nemen aan de samenleving, deel te worden van die samenleving.
We bieden je een programma waarin je leert wat structuur is en welke voordelen daaraan zitten. Je leert hoe je je gedraagt op een werkvloer en hoe je je opstelt tegen over je collega’s. Heb je problemen met de Nederlandse taal dan kunnen we je daar ook bij helpen met ons Taalpunt SSW

Kom bij ons langs of vraag aan je begeleider, consulent of  klantmanager of je mag deelnemen aan een traject bij Stichting Samen Werken.

 

 

 

Het is hier nooit saai

Desiree is een alleenstaande moeder met vier kinderen. Toen ze door haar klantmanager van de ISD Brabantse Wal bij Stichting Samen Werken werd aangemeld was haar leven vol hectiek en weinig stabiel.
Ze begreep dat het nodig was, zeker voor haar kinderen, dat haar leven in rustiger vaarwater moest komen.
Samen met een van onze begeleiders begon ze aan een traject om de weg terug te nemen naar een zelfstandig en onafhankelijk bestaan. In die beginperiode kwam ze een keer per week naar onze vestiging voor een gesprek. Met haar begeleider besprak ze hoe het met haar ging, hoe ze structuur kon aanbrengen in de chaos en over mogelijke oplossingen voor haar problemen.
Zo ging het steeds beter en in korte tijd had ze van allerlei praktische zaken geregeld… alleen daarbij was zij zichzelf vergeten. Ze moest leren dat het belangrijk is waardering te hebben voor wie je bent, zonder dat kom je niet verder. Ook dat besprak ze met haar begeleider en zo kon ze uiteindelijk de volgende stap zetten.
Voortaan kwam ze een ochtend per week naar Stichting Samen Werken. Aan de demontagetafels, gewoon om ritme op te doen en sociale contacten op te bouwen. Het beviel haar goed en al snel kwam Desiree zelf met het verzoek om meer te gaan doen. Ze was vastbesloten om slagen te maken. Helaas kon ze daarna een tijd iet naar de stichting komen.
Maar sinds een half jaar werkt ze nu achter de receptie, dat doet ze ontzettend goed. Ze werkt zelfstandig en toont initiatief. Ondertussen gaan de gesprekken met haar begeleider door en wordt een vinger aan de pols gehouden bij de thuissituatie.
Desiree heeft het uitstekend naar haar zin in haar functie van receptioniste, ze houdt van de contacten met al die verschillende mensen uit al die verschillende culturen die binnen Stichting Samen Werken vertegenwoordigd zijn.
“Het is hier nooit saai, als ik aan een mooie toekomst voor mezelf denk, dan zou ik graag bij Stichting Samen Werken in dienst willen komen. Eerst als receptioniste, maar ik zou willen doorgroeien en studeren om werkleider of trajectbegeleider te kunnen worden”.