• +31 (0)164 - 247 758
  • info@stsamenwerken.nl

Wat doet SSW?

Taalpunt SSW

Laaggeletterheid vormt een groot probleem op de Brabantse Wal. Ruim 15% van de bevolking in deze regio heeft problemen met lezen en/of schrijven. Dit is 6% boven het landelijk gemiddelde. Vanuit onze doelstelling mensen zelfredzamer te willen maken, zodat ze beter aansluiting vinden bij de maatschappij, wil Stichting Samen Werken bijdragen aan de oplossing van het probleem van laaggeletterdheid. Daarom hebben we een Taalpunt ingericht binnen onze vestiging. Op vrijdag 8 september heeft onze bestuursvoorzitter, die tevens Wethouder van Onderwijs is in de gemeente Bergen op Zoom, het SSW Taalpunt geopend. Het Taalpunt is een laagdrempelige voorziening waar mensen met taalproblemen terecht kunnen om hun taalvaardigheden te vergroten. Binnen het Taalpunt van SSW zijn dagelijks vrijwilligers aanwezig die deelnemers ondersteunen bij het verbeteren van hun Nederlandse taal. Er wordt gewerkt in kleine groepjes, waarbij rekening wordt gehouden met het individuele niveau. Daarnaast is het mogelijk één-op-één te werken met een zogenaamde taalbuddy. Deelnemers kunnen ook individueel hun vaardigheden vergroten d.m.v. e-learning.
Het Taalpunt is tot stand gekomen vanuit de samenwerking tussen de Gemeente Bergen op Zoom, Stichting Lezen&Schrijven, Bibliotheek Het Markiezaat, Wijzijn Traverse en Stichting Samen Werken.

 

 

Demontage

Stichting Samen Werken houdt zich al bijna sinds haar oprichting in 1991 bezig met de demontage van elektrische apparaten. Waren dat vroeger vooral computers tegenwoordig demonteren we alles waar een stekker aan zit behalve, televisies en koelkasten. Momenteel halen we erg veel printers uit elkaar in opdracht van een in Bergen op Zoom gevestigd reparatiebedrijf van printers en camera’s. Het is belangrijk om tijdens het demontageproces zoveel mogelijk verschillende componenten te scheiden: elektromotoren, printplaten, glas, kunststof, bedrading etc Hoe fijnmaziger er wordt gedemonteerd des te groter onze bijdrage aan de circulaire economie.

WEEELABEX
De Europese Unie verlangt van demontagebedrijven dat zij gecertificeerd zijn conform het Waste Electric and Electronic Equipment LABel of EXcellence eisenpakket.  We zijn druk bezig met dit certificeringstraject en hopen de audits in oktober van dit jaar te kunnen afronden.
WEEELABEX is een managementsysteem dat afvalstromen gedetailleerd in kaart brengt. Alle verwerkers in de keten zijn verplicht aan de WEEELABEX- normen te voldoen.

 

Heeft uw bedrijf kapotte of oude elektrische apparaten dan halen we ze graag bij u op. Stuur uw mail naar: info@stsamenwerken.nl   of bel ons: 0164  24 77 58.

Wilt u graag nadere informatie over wat Stichting Samen Werken voor uw bedrijf kan betekenen klik dan hier voor een vrijblijvende offerte.

12