• +31 (0)164 - 247 758
  • info@stsamenwerken.nl

Het is hier nooit saai

Het is hier nooit saai

Desiree is een alleenstaande moeder met vier kinderen. Toen ze door haar klantmanager van de ISD Brabantse Wal bij Stichting Samen Werken werd aangemeld was haar leven vol hectiek en weinig stabiel.
Ze begreep dat het nodig was, zeker voor haar kinderen, dat haar leven in rustiger vaarwater moest komen.
Samen met een van onze begeleiders begon ze aan een traject om de weg terug te nemen naar een zelfstandig en onafhankelijk bestaan. In die beginperiode kwam ze een keer per week naar onze vestiging voor een gesprek. Met haar begeleider besprak ze hoe het met haar ging, hoe ze structuur kon aanbrengen in de chaos en over mogelijke oplossingen voor haar problemen.
Zo ging het steeds beter en in korte tijd had ze van allerlei praktische zaken geregeld… alleen daarbij was zij zichzelf vergeten. Ze moest leren dat het belangrijk is waardering te hebben voor wie je bent, zonder dat kom je niet verder. Ook dat besprak ze met haar begeleider en zo kon ze uiteindelijk de volgende stap zetten.
Voortaan kwam ze een ochtend per week naar Stichting Samen Werken. Aan de demontagetafels, gewoon om ritme op te doen en sociale contacten op te bouwen. Het beviel haar goed en al snel kwam Desiree zelf met het verzoek om meer te gaan doen. Ze was vastbesloten om slagen te maken. Helaas kon ze daarna een tijd iet naar de stichting komen.
Maar sinds een half jaar werkt ze nu achter de receptie, dat doet ze ontzettend goed. Ze werkt zelfstandig en toont initiatief. Ondertussen gaan de gesprekken met haar begeleider door en wordt een vinger aan de pols gehouden bij de thuissituatie.
Desiree heeft het uitstekend naar haar zin in haar functie van receptioniste, ze houdt van de contacten met al die verschillende mensen uit al die verschillende culturen die binnen Stichting Samen Werken vertegenwoordigd zijn.
“Het is hier nooit saai, als ik aan een mooie toekomst voor mezelf denk, dan zou ik graag bij Stichting Samen Werken in dienst willen komen. Eerst als receptioniste, maar ik zou willen doorgroeien en studeren om werkleider of trajectbegeleider te kunnen worden”.

 

 

 

admin