• +31 (0)164 - 247 758
  • info@stsamenwerken.nl

Bezoek staatssecretaris Tamara van Ark

Bezoek staatssecretaris Tamara van Ark

Tamara van Ark in gesprek met een deelnemer van Stichting Samen Werken


Op woensdag 13 maart bracht staatssecretaris Tamara van Ark een bezoek aan Stichting Samen Werken. Ze vertelde dat ze was gekomen omdat ze had gehoord dat de stichting  een plek is waar mensen met een bijzondere aanpak er weer “bij worden gehaald”.
In zijn welkomstwoord benadrukte bestuursvoorzitter van Stichting Samen Werken, Lars van der Beek het belang juist de meest kwetsbare groepen in de samenleving blijvend te ondersteunen en hen zoveel mogelijk te laten participeren. Lees meer
Daarna kreeg de staatssecretaris een rondleiding langs de verschillende afdelingen. Op de werkvloer ging ze in gesprek met onze deelnemers en trajectbegeleiders. Zo kreeg ze een goed beeld van de problemen waarmee onze kwetsbare doelgroepen worden geconfronteerd.
Op haar vraag “wat ze mee moest nemen naar het ministerie” was het antwoord van directeur Marco Klaassen dat men kwetsbare doelgroepen niet kan helpen door hen kortlopende  projecten te bieden. Als je mensen die zoveel problemen ondervinden wilt helpen dan is dat een kwestie van lange adem. Daarom dus graag blijvende aandacht voor deze groepen, ook in tijden dat het economisch minder goed gaat.
Voor de camera van Zuidwest TV vertelde Van Ark het belangrijk te vinden dat mensen weer een goede daginvulling hebben en plezier ervaren als ze weer meedoen. Niets doen voor deze groep noemde ze moreel verwerpelijk.
De rapportage is te zien via deze link.

admin