• +31 (0)164 - 247 758
  • info@stsamenwerken.nl

Droombaan

Droombaan

Op 1 september is Desiree bij de stichting in dienst gekomen als receptioniste. Daarmee ging er een langgekoesterde droom van de stichting in vervulling. De balie heeft binnen de stichting van oudsher een leerwerk- functie. De bemensing ervan bestond uit deelnemers die enige administratieve affiniteit hadden. Daarmee hadden we echter geen continuïteit op die plaats. Die situatie kon niet voortbestaan en daarom hebben we Desiree gevraagd voor ons te komen werken. Desiree is zelf ooit als deelnemer begonnen bij de stichting, we zijn er trots op dat we samen zo’n succesvol traject hebben doorlopen. Hoe blij Desiree zelf is kun je hieronder lezen.
 
Desiree“Jij hebt echt een droombaan. Sleutels uitgeven en voor de rest alleen maar zitten en computerspelletjes doen”, is iets wat ik meer dan eens te horen krijg.

Ik denk niet dat het gewaardeerd wordt als ik computerspelletjes tijdens werktijd ga doen.
Wel ga ik elke dag met plezier naar mijn werk als receptioniste.
Waarom?
Ik mag leren van zo veel culturen, gebruiken en talen van mensen die hier werken.
Ik mag mensen gerust stellen die met zenuwen zitten te wachten voor een (intake) gesprek.
Ik mag trots zijn op mezelf omdat ik mijn geduld heb kunnen bewaren als er 10x dezelfde vraag gesteld wordt en de ander nog steeds niet tevreden is met mijn antwoord.
Ik mag degene die belt met een prangende vraag, verder helpen waardoor ze tevreden het gesprek kunnen beëindigen.
Ik mag zorgen voor orde en overzicht in allerlei noodzakelijke documentatie.
Ik mag een schakel zijn tussen allerlei mensen.
Ik mag ontzettend lachen met iemand die me met zo veel geduld dat ene buitenlandse woordje wil leren en ik het na 20x nog steeds verkeerd uitspreek.
Ik mag iedereen een fijne avond wensen na een werkdag.
Ik mag de waardering zien op iemand zijn gezicht als ik met belangstelling vraag of ze zich weer beter voelen als ze  weer komen werken na een week griep.
Ik mag samen werken met ontzettend fijne mensen die allemaal, ieder op zijn eigen manier, mijn dag nog een stukje mooier maken.
Zeg nou zelf, als je zo veel leuke dingen mag doen elke dag; wie heeft er dan computerspelletjes nodig?
admin