• +31 (0)164 - 247 758
  • info@stsamenwerken.nl

Van rij-instructeur naar toezichthouder

Van rij-instructeur naar toezichthouder

Beste lezers, mijn naam is Joost Ubachs, 56 jaar en sinds 2010 werkzaam bij Stichting Samenwerken bij de afdeling Toezicht/beveiliging. Hiervoor ben ik ruim 20 jaar werkzaam geweest in de rijinstructie. Van 1985 tot 1989 was dat bij Defensie op legerplaats Ossendrecht. Daarna tot 2002 bij Verkeersschool Mattemburgh uit Bergen op Zoom en tot 04 september 2008 bij rijinstructie Senda uit Roosendaal. Op 4 september 2008 kreeg ik een acute uitval van de linkerkant van het evenwichtsorgaan. Na 1 jaar ziekenhuis in en ziekenhuis uit kwamen ze in Apeldoorn in het duizeligheidscentrum er achter wat er aan de hand was. Dit was ook meteen het einde van de rijinstructie. Nu moest ik gaan re-integreren en ben ik begonnen aan de opleiding beveiliger 2. Na het theoretisch gedeelte moest ik stage gaan lopen om daarna de examens te kunnen doen, om hiermee de opleiding beveiliger 2 af te ronden. Het vinden van een stage plek was niet makkelijk. Ik had al een aantal beveiligings bedrijven gebeld maar die zeiden allemaal dat ik welkom was als ik het diploma beveiliger 2 had gehaald. Stichting Samenwerken stond ook op mijn lijstje en ik heb daar toen een E-mail naar toe gestuurd.

Ik kreeg al snel antwoord en mij werd gevraagd om te bellen naar M. Verstraten voor info. Ik heb Mario gebeld en die zei door de telefoon dat hij mij kende. Ik vroeg hem waar hij mij dan van kende en hij zei dat hij in 1986 in het leger van mij rijles had gehad. Ik had in al die jaren aan veel verschillende mensen auto en motor rijles gegeven dus ik kon me de naam Mario Verstraten niet meer voor de geest halen. Wij hebben een afspraak gemaakt in fietsenstalling het Vierkantje waar op dat moment Mario aan het werk was. Toen ik binnen kwam herkende ik Mario nog wel. Wij hebben bij gepraat en van het een kwam het ander. Mario gaf mij een stage plek waardoor ik mijn opleiding af kon maken. Guru Bholansingh, die ook nog steeds bij de Stichting samenwerken als coördinator/praktijkopleider werkt, was mijn praktijk opleider. Guru heeft mij de kneepjes van het vak beveiliging op een zeer professionele manier bijgebracht. Toen ik klaar was met de opleiding vroeg Mario of ik bij de Stichting Samenwerken zou willen blijven als coördinator/praktijkopleider. Hier had ik wel oren naar en heb dit aanbod dan ook met beide handen aangegrepen. Dit is nu al weer zo’n 9 jaar geleden en ik werk nog steeds elke dag met veel passie en toewijding bij Stichting Samenwerken om er voor te zorgen dat de mensen die komen voor hun opleiding beveiliger 2, dit met een diploma kunnen afronden. 
Joost Ubachs

admin