• +31 (0)164 - 247 758
  • info@stsamenwerken.nl

Kledingherstel

img 0817

Kledingherstel

Kledingherstel

Op onze afdeling kledingherstel werken een paar kundige coupeuses. Zij repareren in een handomdraai uw kapotte broek of jurk. Kijk in de prijslijst voor onze gunstige tarieven.
Is het voor u problematisch om de kleding te brengen of op te halen dan kunt u gebruik maken van onze ophaal- en bezorgservice. Tegen een vergoeding van 3 euro halen en brengen we de kleding bij u thuis op. Onderaan deze pagina vindt u de prijslijst voor kledingherstel en kunt u eventueel uw opdracht doorgeven.

Cursus

Enige tijd geleden hebben we van het V.I.V. (De stichting Vrouwen Integratie Vandaag verzorgt in Bergen op Zoom Nederlandse taallessen voor vrouwen, klik hier voor hun website) een achttal naaimachines gekregen. Het V.I.V. zelf had geen ruimte meer om naaicursussen te verzorgen en zag in Stichting Samen Werken een mogelijkheid om de lessen toch te continueren. Iedere woensdagochtend leren deelnemers van de Samen Werken o.l.v. docente Ellen van der Smissen de basisbeginselen van kledingherstellen of zelf kleding vervaardigen.

Aan de cursus doen zowel mannen als vrouwen mee. We komen ook deelnemers tegen die meer dan behoorlijk uit de voeten kunnen achter de naaimachine. Vaak betreft het vluchtelingen die in eigen land werkzaam waren als kleermaker. Daarnaast zijn er binnen de stichting een paar volleerde coupeuses werkzaam, zij ondersteunen Ellen bij het lesgeven

 

 

admin